Rabu, 20 Julai 2011

Sakitnya Cinta....

Kisah bermula pada pertengahan tahun 2007, di mana seorang wanita yg sedang menuruni tangga ditegur oleh seorang lelaki jantan. Wanita tersebut merupakan seorang pekerja di IPTA yg berkelulusan Sarjana Muda manakala si lelaki jantan merupakan seorang pekerja kedai dobi berkelulusan sijil politeknik.. Setelah berkenalan lebih kurang 10 minit, maka berjayalah si lelaki jantan mendapat nombor telefon si wanita..
Lalu, bermulalah episod di mana si lelaki jantan dan si wanita menjalinkan hubungan yg hanya bertahan 4 tahun sahaja....
Pelbagai kesusahan dilalui bersama si lelaki jantan ini. walaupun bekerja di kedai dobi,tapi wanita ni taat kepada lelaki jantan ni kerna lelaki jantan ni merupakan cinta pertama dia..jantan ini tidak memilik sebarang kenderaan,wanita ni ttp setia diseblahnye..
Ada ketikanya, si wanita ini memasakkan makanan utk si lelaki jantan..sampaikan ada ketikanya, si wanita sanggup berjalan kaki utk ke kedai kerana keretanya digunakan oleh si lelaki jantan..ada ketikanya, si wanita tiada langsung duit utk bershopping kerana si lelaki jantan meminta duit utk belanja..
Namun...semua itu masih mampu membuatkan wanita itu tersenyum dan bahagia..
Wanita ini masih setia walaupun bercurah2 airmata keluar ketika dapat tahu si lelaki jantan ada perempuan lain..wanita ini tetap taat walaupun ada masanya si lelaki jantan minta topupkan kredit utk menelefon buah2 hatinya yg lain..wanita ini masih berdoa supaya lelaki jantan tersebut berubah n setia pd dirinya..
Ya, mmg si lelaki jantan berubah... segala kesusahan yg dilalui wanita tersebut tidak langsung diingati si lelaki jantan.. wanita ni dtg ke tmpt tempat tinggal lelaki jantan ni tuk dpt penjelasan dari lelaki jantan ni setelah ditinggalkan begitu saja tnpa sepatah ayat..
Sekarang, lelaki jantan tersebut sedang berbahagia bersama wanita baru yg dikenali di FB..lelaki jantan ini langsung melupakan sejarahnya bersama wanita tadi..senyap..seolah2 mereka tidak pernah kenal..
Wanita itu meneruskan idup dengan penuh kesabaran..berharap sangat boleh ilang ingatan pasal lelaki jantan tersebut..dia sudah tidak mengharap pada lelaki jantan tersebut, Cuma satu harapannya..si lelaki jantan tersebut, datang menemuinya dan meminta maaf atas segala perlakuannya.. 

Tiada ulasan: